14 Eylül 2015 Pazartesi

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25g)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • üst sosunu hazırlama için
    • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
    • yarım su bardağı süt
    Üzeri için:
    • Ceviz
  • Hazırlanışı
  • Yumurta, şeker  iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma  kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür. Üzerine ceviz serpilir.
    Çok sevdiğim arkadaşım Derya’dan almıştım bu tarifi, deneyen herkese afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder